Pogoda Łódź

Oie k05ld7fgsy23
28 Października
23:59 2020

Redakcja "Prawej Łodzi" udostępnia treść listu otwartego Członka Zarządu Łódzkiego Koła Ruchu Narodowego, do Posła Tomasza Treli. Poniżej cały tekst listu:

"Szanowny Panie Pośle Tomaszu Trela,

jest Pan aktywnym uczestnikiem „Strajku Kobiet”. W imię walki o prawo do „wolności” zagrzewa Pan i zachęca kolejne osoby do protestów ulicznych, w trakcie których używa się słów obraźliwych, wulgarnych. Wpisuję się Pan swoim zachowaniem w trend, który zamiast wyciszać, prowadzić do merytorycznej rozmowy potęguje eskalację emocji. Niestety coraz częściej wyrażane są one w sposób niezgodny z prawem.

Jak sam Pan twierdzi:

Zawsze będę bronił ludzi, to jest mój obowiązek!

Ogólnopolski Strajk Kobiet”

Walka o godność i szacunek trwa ! Panie Kaczyński są nas miliony!

Ogólnopolski Strajk Kobiet”

Występuję zatem do Pana szukając „obrony” przed mową nienawiści, obrony przed atakami które dotknęły mnie osobiście. Nie jestem faszystą, nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem polityki prowadzonej przez partię rządzącą, a mimo to, myślę że również na skutek inspiracji Pana postawą, zostałem bezpośrednio zaatakowany. Dodatkowo poprzez wulgarne napisy jakie pojawiły się na elewacji mojego sklepu zostało zniszczone moje mienie.

Liczę na to że jako człowiek odpowiedzialny potępi Pan takie akty wandalizmu, wulgarny język stosowany w przestrzeni publicznej a także weźmie czynny udział w naprawieniu szkody wyrządzonej mi w imię propagowanej przez Pana „wolności”.

Należy zwrócić również uwagę na fakt, iż dewastacji uległo mienie miejskie, mienie miasta którego był Pan wieloletnim wiceprezydentem. Ponadto język używany przez sprawców nosi znamiona „mowy nienawiści” którą wielokrotnie Pan potępiał.

Jeszcze raz zatem apeluję by nie pozostał Pan bierny wobec „kroczącej” nienawiści. Do czego to może doprowadzić wiemy z historii.

Z poważaniem Dariusz Ziemba.

Łódź, dnia 27.10.2020
Zdjęcia autorstwa Dariusza Ziemby.

O Autorze

Dariusz ziemba 300x300

Dariusz Ziemba

Dariusz Ziemba - technik-ekonomista, od blisko 20 lat prowadzi własną działalność gospodarcza, od 16 lat mąż, ojciec 3 dzieci. Urodzony w 19 grudnia 1981 r. w Warszawie, od 33 lat zamieszkały w Łodzi, związany rodzinnie z miastem od 4 pokoleń. W końcu lat 90-tych współtworzył drużyny ZPS "Commando", honorowy dawca krwi, działacz społeczny, Radny Osiedlowy, kandydat na ławnika sądowego. Od 2015 r. zaangażowany w Ruch K'15, później Endecję, obecnie prezes łódzkiego koła Ruchu Narodowego. Członek Związku Dużych Rodzin 3+ ; współpracuje z Ruchem Kontroli Wyborów, Fundacją Pro Prawo do Życia, Rotami Niepodległości, angażuje się w życie parafii. Znany z wielu inicjatyw społecznych i zbiórek dla potrzebujących. Stara się współpracować z różnymi środowiskami wierząc, że wspólny cel, jakim jest dobro lokalnej społeczności, ale i narodu, powinien być realizowany ponad podziałami. Wyznaje zasadę: możemy się w wielu kwestiach różnić, ale rozmawiać zawsze warto.

Komentarze (3)

1. No avatar 60x60
    Karol nie, 01 lis 2020 18:03:38 +0000

Trela to faszysta. Nieważne są jego deklaracje tylko sposób działania. Faszysci działali przez wykluczenie innych, społeczne a później także fizyczne. Kłamstwo i stosowanie inżynierii społecznej, to cechą faszystów. Trela się w tym specjalizuje. Przemoc nazywa walka o wolność, a obrone wartości atakiem na wartości. Obrzydliwy postać.

2.  images  images img 20180914 145412
    Paweł Wiśniewski sob, 31 paź 2020 09:47:57 +0000

Trudno się nie oprzeć refleksji, że być może komuś zależy na wzniecaniu niepokoi a to już tylko o krok od wandalizmu (tu już dokonany).

3. No avatar 60x60
    JS pią, 30 paź 2020 23:48:59 +0000

Dariuszu, świetnie napisany tekst, gratulacje :)

Napisz komentarz